Permaipura Homestay (Smart House)

Kepuasan Anda adalah Matlamat Kami
HP: 016-4060356 Tel/Faks: 04-4580012

QR kod Permaipura Homestay

Sila scan kod ini ke HP untuk memasukan no tel, emel, website dan alamat.

Lokasi                                                                                      Coordinates:  Latitude:  5.7218953 Longitude: 

100.5205250

Kedudukan Permaipura Homestay adalah di utara Sungai Petani berdekatan dengan Permaipura Golf & Country Club. Jika anda menggunakan GPS, taipkan PERMAIPURA HOMESTAY untuk menunjukkan jalan ke Permaipura Homestay

Jangkamasa perjalanan di antara Plaza Tol Utara Sungai Petani ke Permaipura Homestay adalah lebih kurang 15 minit.

Kedudukannya adalah strategik kerana ia berada berhampiran dengan kawasan perindustrian Gurun  (Syarikat Perwaja, Petronas, Modenas, Naza serta vendor-vendor) dan juga berdekatan dengan kawasan perindustrian Industri Kecil & Sederhana di Sg. Lalang.

Selain daripada itu, ia juga dikelilingi oleh pusat pengajian seperti UiTM Merbok, Universiti Aimst, OUM Sungai Petani, Institut Perguruan Sultan Abdul Halim, MRSM Merbok, MRSM Pendang, Sek. Men. Teknik (Matrikulasi) dan lain-lain.

Bagi anda peminat golf Homestay ini adalah tempat yang sesuai untuk keluarga anda dan anda kerana ia berada   di tengah-tengah 3 padang golf utama di Sungai Petani.

Keluarga anda boleh memasak sendiri di Homestay ini di mana bahan-bahan memasak boleh anda beli di kedai runcit berdekatan Sapphire Hotel (5min) iaitu 150m dari homestay atau di pekan Bedong (7 min) atau terus ke TESCO (20min).  Jika anda tidak mahu memasak, anda boleh menjamu selera di Restoran Tom Yam di Saphire Hotel atau di sekitar pekan Bedong dan Sg. Lalang. Sekiranya anda peminat lauk kari, anda boleh memilih Restoran Nasmir, Restoran Makbul yang jauhnya lebih kurang 20 min dari homestay atau anda boleh makan ikan bakar di Jambatan Semeling (25 min). Anda boleh juga makan malam ikan bakar di gerai-gerai Tg Dawai yang berlatar belakang Pantai Merdeka (30min)

Sila search pphomestay di  Goggle map untuk mengetahui kedudukan Permaipura Homestay dan destinasi anda.

Peta ke Pusat Pengajian

Peta ke Pusat Membeli-belah

Peta ke Tempat Pelancongan & Golf

Peta ke Kawasan Perindustrian

Senarai Tempahan

Friday, Aug 17 All Day
Friday, Aug 24 at 2:00 PM - Saturday, Aug 25 12:00 PM

Cuti-cuti di Kedah

Penghargaan / Komen

 • "Antara perkara menarik dalam latihan ini adalah tempat penginapan yang disediakan oleh pihak penganjur iaitu Homestay Permaipura di Sungai Petani, Kedah."
  alumnidebatuitm
  Sukarela berbakti, demi maruah universiti. | Page 2
 • ""The SP trip was planned for all our KL families to stay together and attend Sanjeev mama's wedding. So we stayed at Permaipura Homestay. I have to recommend this place as it is..."
  Vodkavidvimly
  Standard & Deluxe House
 • "Salam. Bersempena dengan perkahwinan sepupu, kami menuju ke Sg.Petani-tempat rumah rehat dimana kami akan menginap untuk 3malam. Kedudukan yang agak sesuai kerana tempoh perja..."
  Pelanggan
  Lepak di Permaipura Homestay

Facebook / You tube

Twitter Follow Button